Kategorier
Artiklar

Ny programvara ger många fördelar

Som både privatperson och som företag så kan man hamna i en situation där man ogärna tar investeringar. Man ställer bekvämligheten i en äldre programvara mot pengarna det kostar – och tiden det tar att sätta sig in i ny programvara och det slutar med att man håller sig fast vid de gamla lösningarna.

Det är ofta ett både felaktigt och riskabelt beslut. Det finns anledningar till varför det hela tiden kommer ny programvara – och varför man ska uppdatera och hålla sig ajour med de nya lösningar som presenteras.

Ny programvara – oavsett om det handlar om servrar, om officepaket eller om exempelvis operativsystem – tas fram för att underlätta användandet. Det spelar ingen roll om det handlar om ett större företag och de behov som ett sådant har eller om en vanlig privatperson som använder datorn i syfte att plugga eller jobba lite på distans: det finns programvara för alla behov och oavsett vilket så ska man veta att det öppnar upp för en ökad flexibilitet och, kanske framförallt, för en bättre säkerhet.

Uppdaterad programvara för ökad säkerhet

Det senare är en nyckelfråga som man alltid bör hitta ett svar på: hur pass säker är du när du surfar och hur pass stor risk är det att viktig information hamnar i orätta händer? Det man generellt kan säga är att många har lite för stor tillit till den programvara man använder. Man tänker sig dels att man har det skydd man behöver – och man tänker dels att ingen ens skulle komma på tanken att rikta en cyber- eller virusattack mot den verksamhet man bedriver.

Så är det inte: faktum är att de flesta attacker som sker riktas mot mindre företag och privatpersoner. Och, programvara har definitivt ett bäst-före-datum i denna fråga. Väljer du att uppgradera till ny programvara från Microsoft så har du en garanti på en säker användning där alla attacker effektivt avvärjs.

Det är en viktig fråga som blivit än mer aktuell i samband med att fler arbetsplatser kommit att bli mobila och mer flexibla. Oavsett om man arbetar från hemmet, från kund eller från den fasta platsen på kontoret så ska arbetet kunna ske säkert.