Kategorier
Bostad

Hyra lägenhet Göteborg – snabba tips om uthyrning

Söker du efter en bostad i Göteborg? Det första du ska veta är att du är långt ifrån ensam om detta – och att den konkurrens som finns kan skapa vissa problem. Till mångt och mycket så kommer de lägenheter som finns lediga att finnas på andrahandsmarknaden och med detta kan också vissa problem uppstå.

Dels så handlar det om att hyran kan vara väl tilltagen, dels så handlar det om att hotfulla situationer kan uppstå – då exempelvis en hyra ska betalas – och dels så handlar det om att kontraktet kan vara under en väldigt kort tid. Ett annat problem är att många som hyr ut saknar tillstånd för det. Där tar man en risk. För att en bostadsrätt ska hyras ut så måste man ha ett tillstånd från sin BRF.

Hyr du exempelvis en lägenhet i Göteborg där ett tillstånd saknas – ja, då kommer du också att tvingas gömma dig för grannarna, inte kunna sätta en lapp på dörren och hela tiden mötas av en risk i att bli vräkt från bostaden. Inget vidare liv att leva, eller hur?

Ny sida ger säkrare uthyrning

Det finns emellertid också vissa ljusglimtar vad gäller möjligheten att hyra lägenhet i Göteborg. En sådan handlar om en ny förmedlare av bostäder. Väljer du att hyra lägenhet i Göteborg via Samtrygg så väljer du en säker väg fram till en eventuell bostad.

Dels så måste alla som registrerar sig göra detta med bankid, dels så kontrolleras man rent ekonomiskt och dels så fungera Samtrygg som en väldigt trygg mellanhand som både uthyrare och hyresgäst kan kontakta och få gratis råd om exempelvis juridiska frågor, om vilka försäkringar man behöver samt hur man skriver exempelvis ett hyresavtal.

Hitta spännande objekt hos Samtrygg

Utöver detta så är Samtrygg även riktigt bra på det viktigaste: att lägga ut en massa spännande objekt. Dagligen kommer det ut nya lägenheter via Samtrygg och gör man det till en vana att scrolla igenom detta så kommer man också ganska snabbt att hitta en lägenhet som man kan hyra.

Man kan filtrera via exempelvis pris, för olika områden som man vill bo och gällande storlek på lägenheten. Man kan också skapa en egen profil där man beskriver sig själv och berättar om vem man är, vad man gör om dagarna samt om man exempelvis är rök- och djurfri. Det handlar om ett effektivt sätt att hyra lägenhet i Göteborg – och, som sagt, ett tryggt sådant.

Använd sociala medier och visa att du söker bostad

Kombinerar du Samtryggs tjänster med egen aktivitet så kommer dina möjligheter att hitta en bostad att öka. Det senare innebär att du måste göra din röst hörd: se till att berätta för alla att du söker en lägenhet, använd sociala medier och se till att så många som möjligt tar del av din situation. Det finns alltid någon som känner någon som känner någon som har en lägenhet att hyra ut. Man kan aldrig ha tur – det handlar om att visa upp sig också!