Kategorier
Artiklar

Sådan dator passar bäst för gaming

När det gäller gaming måste du ha en dator som verkligen uppfyller kriterierna för att kunna spela det du vill. Annars blir det mest en låda som samlar damm, och spelets upplevelse förloras.

Visst kan man bli lite trött på att jobba ibland? Du sitter framför din laptop och skriver på ännu ett worddokument till en kund som ingen ändå kommer att läsa. En meningslös text som visserligen betalar dina räkningar, men som du undrar vad den egentligen fyller för mening. Det är lätt att bli lockad att starta ett datorspel istället. Kanske en gammal upplaga av Football Manager för att drömma dig tillbaka till en nostalgisk dåtid och skriva om historien för ditt favoritlag. Eller så behöver du få ut lite frustration kapa lite bilar och slå ihjäl poliser i Grand Theft Auto. Oavsett så är det tveksamt om din bärbara dator klarar av den gaming du är ute efter. En laptop har sällan de förutsättningarna.

Gaming fungerar inte på varenda dator

Istället krävs det i regel en stationär gamingdator. Stationära datorer brukar generellt vara lite mer kraftfulla än bärbara datorer. Därför har de också förutsättningar för att klara av att spela sådant som GTA, Football Manager, Counter-Strike, World of Warcraft eller vad det nu är du vill spela. Så om frestelsen att dra uppmärksamheten till ett spel snarare än jobbet blir för stor behöver du nog en dator till. Annars kan du lika gärna fortsätta jobba på din bärbara dator och på din höjd lägga ett parti patiens.