Kategorier
Artiklar

Rusta och matcha ger dig nya jobbmöjligheter

Trött att på att vara arbetslös? Då borde du be Arbetsförmedlingen att rekrytera dig till nya tjänsten “rusta och matcha”. Det kan ändra förutsättningarna till det bättre i jobbsökandet.

Man mår sällan särskilt bra av att gå arbetslös för länge. Dagarna blir långa, vardagen blir enformig och framför allt blir plånboken väldigt tunn. Men vad ska man egentligen göra när man upplever att arbetsmarknaden är fullständigt stendöd? En genomsökning på platsbanken ger dig inga andra svar än att det bara finns jobb du ändå inte har någon chans att få. Än. Det kanske inte är möjligt just nu, men om du rustas med kunskap, färdigheter och egenskaper kanske du blir en perfekt matchning för annonser som snart ligger uppe i sökresultatet. Åtminstone är det förhoppningen med Arbetsförmedlingens nya metod “rusta och matcha”, som ska ge dig bättre förutsättningar för att konkurrera om jobb som är inom räckhåll.

Rusta och matcha ett mål på vägen

Ingenting kommer utan ansträngning. Men du måste också få förutsättningar för att kunna göra ditt bästa. Det får du genom att rustas med intervjuteknik, motiverande samtal, möjlighet till studie- och yrkesvägledare och mycket mer. Förhoppningsvis känner du dig snart både mer motiverad och mer självsäker i ditt arbetssökande. Det kan bära långt. Men Arbetsförmedlingen hjälper dig att hitta en arbetsplats där just dina spetsegenskaper kommer till störst nytta. Du har mycket att erbjuda. Det gäller bara att hitta rätt kanal. Drömjobbet är inte långt borta. Men det gäller att sätta delmål och ibland ha lite tålamod.