Kategorier
Flytt

Planera flytten rätt

Att flytta är ofta roligt men också rätt stressigt. Särskilt om man samtidigt även ska sköta familj och arbete. Men det finns knep att ta till för att få tiden att räcka och lätta på stressen.

Att flytta är ofta ett större projekt men genom att anlita en flyttfirma för hela eller delar av flytten kan man få tiden att räcka till och slipper ta hjälp av vänner och familj. Men det underlättar mycket om man börjar planera flytten i god tid och rensar ut saker som man inte längre använder. Skänk bort eller sälj det som är helt och användbart och lämna det trasiga till återvinning.

I takt med att man tömmer skåp och lådor kan man man även torka ur dem. Då kommer flyttstädningen att gå mycket snabbare sedan. Anlita en flyttfirma för att bära och transportera allt bohag och ta kanske även hjälp med packningen. Vill man ändå peka själv kan man få flyttlådor levererade hem till dörren av flyttfirman.

Hitta en pålitlig flyttfirma

Det gäller att bokat flyttfirman i god tid, detta eftersom de bästa aktörerna snabbt blir uppbokade. Ett bra sätt att hitta en pålitlig flyttfirma i Göteborg på är att fråga vänner och bekanta om tips. Att gå på rekommendationer är nästan alltid det bästa, men självfallet spelar priset också roll. Begär därför in offerter från ett par olika flyttfirmor och jämför priser. Men kolla också upp de olika aktörerna så att de verkligen är registrerade hos Skatteverket och att de har ordentliga försäkringar.