Kategorier
Tandvård

Dags att boka tid hos din tandläkare

Det är mycket mer din tandläkare kan göra för dig, förutom att laga tänderna. Har du problem med ditt bett eller om du vill ha rakare, vitare tänder, finns det mycket hjälp du kan få numera.

De nödvändiga kontrollerna visar inga fel, tänderna är hela och du borstar dem noggrant, och så blir du kallad till undersökning lite då och då. Allt verkar bra, men du är inte nöjd med dina tänder. Kanske tänker du att det är jobbigt eller omöjligt att få ordning på dem, om de växer snett eller du har gluggar du inte vill ha. Men det finns moderna sätt att få ordning på tänderna.

Modern tandkorrigering

Den gamla, välkända och hatade rälsen, alltså en obekväm tandställning som barnen hade förr, är inte det man önskar sig i första hand. Då får det hellre vara, är det många som tänker.
Men det finns numera andra sorters tandställningar, med skonsamma fästen, som justerar dina tänder över tid. Tänk dig tandställningar som inte ens syns. Så långt har utvecklingen kommit. Du kan boka tid hos exempelvis Solna Dental och låta ett proffs titta på tänderna. Tandläkaren har säkert en bra lösning för dig också.

Fattas det någon tand, kan det vara en bra idé att skaffa implantat. Konstgjorda tänder som sitter fast med titanskruv är ett både hållbart och snyggt sätt att få bort stora gluggar, och det är även en fördel för att kunna äta bättre. Ta reda på vilka möjligheter som finns hos din tandläkare.