Kategorier
Artiklar

Ett mjukt insynsskydd

Människor som flanerar förbi vill gärna kika in i trädgården. För att skapa en egen oas så ingen ser in, kan man sätta upp ett insynsskydd. För ett mjukare intryck kan man plantera tujahäck.

Ens egen trädgård är en egen oas oavsett hur stor eller liten den är. I den egna trädgården kan man själv välja hur man vill ha det. En del älskar blommor och grödor, andra vill ha gräsmatta. Det finns också de som lägger sten för att minimera trädgårdsarbetet helt och hållet.
Hur man väljer att göra med sin egen trädgård är upp till var och en. Att skapa en trädgård och göra ett rum ute som man kan bara vara i är ljuvligt. Att sitta och ta en fika, njuta av en bok, sola eller vad man än vill göra är en underbar känsla.

Stoppa nyfikna blickar

Det finns alltid nyfikna grannar som vill titta in i trädgården och prata. Förbipasserande personer är också ofta nyfikna och vill kika in för att se vem som bor där. Men kanske också för att hitta lite inspiration till sin egen fristad. Ett bra tips då är att göra ett insynsskydd. Det kan vara att sätta upp ett plank eller en mur.

Många tycker dock att det blir ett alldeles för hårt intryck för ögat och vill ha ett mjukare insynsskydd i stället. Då är tujahäck ett väldigt bra alternativ i stället för träplank och stenmurar. Tujor är dessutom ljuvligt grön året om vilket ger en fin färgnyans även i gråtrista november.