Kategorier
Artiklar

Elektriker i Stockholm hjälper dig att uppdatera elsystemet

Har du köpt ett äldre hus i Stockholm som aldrig fått sina elledningar utbytta? I så fall bör du så snart som möjligt låta en elektriker uppdatera elsystemet.

Elledningar håller inte hur länge som helst och måste bytas ungefär vart fyrtionde år, annars är risken stor att det börjar brinna i ledningarna vilket kan få katastrofala följder. Men man kan behöva uppdatera elsystemet betydligt tidigare än så, då vi idag använder många fler elslukande apparater än vi gjorde för bara tjugo år sedan.

Ett elsystem som är underdimensionerat gör att du exempelvis inte kan ha igång spisen och samtidigt köra vattenkokaren. Om jordfelsbrytaren fungerar som den ska slår den av strömmen när ledningarna blir överbelastade. Fortsätter man att regelbundet överbelasta elledningarna leder det till att de slits onödigt mycket.

Anlita en certifierad elektriker

När man anlitar en elektriker är det viktigt att man försäkrar sig om att denne är certifierad och har den kompetens som krävs. Då kommer också hemförsäkringen att gälla om det ändå mot förmodan skulle uppstå skador orsakade av el. En seriös elektriker upprättar alltid ett tydligt protokoll som beskriver vad som har gjorts.

Hur mycket det kostar att dra ny el i villan beror på bostadens storlek. Men priserna kan även skilja något mellan olika elektriker i Stockholm och det kan därför löna sig att ta in flera offerter. Det kostar alltid mer att i efterhand komplettera, till exempel med extra eluttag. Därför lönar det sig att vara noga i planeringen inför uppdateringen av elsystemet.

Kontakta en elektriker genom att besöka www.elektrikerstockholm.nu.