Kategorier
Städ

Anlita en städfirma i Stockholm

Smidigheten i att anlita en städfirma för flytten i Stockholm kan göra stor skillnad. Stressen minskar och glädjen över det nya hemmet kan få fritt spelrum.

Kerstin var en riktig fixare. Det fanns inget som hon inte klarade. I alla fall om man frågade henne själv. All den entusiasmen hade en nackdel och det var att livet ofta blev lite för mycket för henne. Något hon aldrig skulle erkänna för någon. Hennes motto var “jag är en arbetshäst” 

Hennes make Gunnar kände henne alltför väl och var lite orolig när det var dags för dem att flytta in i sitt drömhus utanför Stockholm. Hur skulle han få henne att acceptera hjälp från andra? Det han då först hade i åtanke var en städfirma som kunde ta hand om allt det tråkiga som måste göras när ett hus är tömt.

Hur ska en städfirma kunna hyras in?

Gunnar gjorde som han brukade och gick rakt på sak när han frågade sin fru om de inte kunde hyra in en städfirma för att ta hand om det gamla huset. Då skulle de kunna fokusera på sitt drömhus vid havet. I lugn och ro kunde de boa in sig medan andra tog hand om det tråkiga städandet.

Det gick givetvis inte då hon förutom att vara överenergisk också var noggrann och inte litade på att andra gjorde ett bra jobb. Men Gunnar visste att det inte skulle hända och hade givetvis en plan B som han skulle sätta i verket för att få ta hjälp av städfirman han redan hade sett ut.

En plan att få städfirma tar form

Det fanns bara en sak som kunde påverka ett beslut som Kerstin tagit. Det var barnbarnen. Dem skulle hon göra vad som helst för. Gunnar tog kontakt med sin dotter och lät henne vara med på komplotten. Genom att hitta något som Kerstin inte kunde neka barnbarnet Anton var saken klar.

Så visade det sig att en artist som Anton älskade skulle spela på ett kryssningsfartyg. De bad Anton att fråga sin mormor och säga att hans mamma inte kunde då hon skulle på ett femtioårskalas. Men det fick inte bli tydligt att det var Gunnars idé. Så när Anton och mormor var ensamma berättade han om spelningen han skulle missa.

Städfirma fick komma på nåder

Barnbarnet hade inte frågat om Kerstin ville följa med utan hade bara sett besviken ut. Det klarade inte ett mormorshjärta och hon erbjöd sig att följa med utan att inse att hon inte skulle vara hemma när flytten skulle vara. När hon fattade det var det redan för sent. Hon hade lovat och det kunde hon inte ta tillbaka till barnbarnets och Gunnars glädje.

Gunnar berättade om städfirman när den redan var bokad. Han sa att den inte kunde avbokas vilket inte var helt sant. Om Kerstin gick på det visste han inte men hon gav i alla fall ett motvilligt ja. Så mot alla odds kunde flyttfirma och städfirma i Stockholm anlitas och de behövde inte längre lägga ner någon som helst energi på det gamla huset. Gunnar kunde inte låta bli att känna sig extra nöjd över bedriften.