Kategorier
Artiklar

Tandläkare för dina behov

Man kan dessvärre inte alltid nöja sig med att gå på sina årliga kontroller av tänderna. Det kan hända saker som gör att man behöver gå oftare. Du kan ha tandvärk som du behöver akut hjälp med.

En olycka händer sällan ensam, sägs det. Detsamma gäller kroppen; när man minst anar det börjar tandvärken komma. Varför inte en sen kväll eller en helgdag då din ordinarie tandläkare har stängt? Då är det tur att det finns akuttandläkare du kan vända dig till. Många av dessa har även jouröppet och kan hjälpa till under alla dagar. Det är inget konstigt att gå till en akuttandläkare, de har samma kompetens som en vanlig tandläkare har. Dessutom har många akuttandläkare även en vanlig klinik.

Hur går det till?

Det finns olika anledningar till varför man behöver göra ett besök hos akuttandläkaren. Det kan vara att man plötsligt får tandvärk. Man kan ha tandvärk utan hål. Man kan även vara med om en olycka där tänderna tar stryk.

Akuttandläkare har samma kompetens som vanliga tandläkare har, det innebär att de löser problemet med tänderna. Är det en skada gör de så gott de kan för att få det att bli så bra som möjligt. Behöver man få en tand lagad gör de även det, dock gör de en provisorisk lagning vilket innebär att man behöver vid senare tillfälle träffa sin ordinarie tandläkare igen. De erbjuder samma sorts kontroller av munnen och får även ge bedövning vid behov. De är duktiga med olika typer av människor.