Kategorier
Artiklar

Flytbryggor ger komfort

Om man äger ett hus eller en sommarstuga som ligger vid vattnet så är ofta flytbryggor det man brukar använda sig då man ska bada eller anlägga sin båt. Just flytbryggor är därför något som är väldigt vanligt i Sverige som ju är ett land som till stor del består av just vatten och här kan man dessutom se att dessa flytbryggor kan anpassas helt efter de behov man har.

Ser man till en mindre båthamn i en stad så är det ofta så att denna till stor del består av flytbryggor men att man där utrustad dessa men så kallade Y-bommar som möjliggör en bättre, mer säker parkering av de båtar som hyrt sin plats där. Detta är således något som den lokala båtklubben brukar ordna med och för privatpersoner som söker efter flytbryggor så finns det även där några alternativ att använda sig av.

Det är nämligen inte alls omöjligt att på egen hand bygga flytbryggor och detta helt efter den storlek man vill ha-, vilken roll bryggan i fråga ska spela på sin tomt och i sitt liv -, eller efter det material man vill ha den i. Det vanliga är att man brukar välja trä och då gärna helt vanligt trall som man därefter fäster på en anordning där plastdunkar modell större utgör botten – här kan även frigolit fungera beroende på hur stor bryggan i fråga ska vara.

Det som dock är det absolut vanligaste alternativet – och det enklaste – är att man tar kontakt med ett företag som säljer flytbryggor och därefter beställer något ur deras stora sortiment. Som vi sa ovan – Sverige är ett land där vatten är en naturligt del av vår miljö och där behovet av flytbryggor också tack vare detta är väldigt varierande och anpassat efter de allra flesta. Kostnaden för att beställa flytbryggor brukar heller inte vara alltför svidande för en familjs plånbok och ser man till den komfort som flytbryggor kan ge så handlar det snarare om en investering i familjens liv.

Tar man här exempelvis en familj där många barn finns så blir flytbryggor – under sommarens varma dagar – en naturlig samlingsplats där man kan bada, ligga och sola eller där man kan lätta ankar med sin båt för en fisketur. Alla som någon gång haft förmånen att växa upp- eller besöka ett sommarställe vet hur mycket just flytbryggor höjer standarden på hela bostaden.

Debatt om flytbryggor i innerstaden

I Stockholm pågår det en mindre debatt om just flytbryggor som blir intressant att följa. Det finns nämligen många restaurangägare som ser flytbryggor som nästa steg till att expandera sin verksamhet. Tänker man efter så är Stockholm en stad där vatten finns överallt och där det blir ett naturligt element som – man med hjälp av flytbryggor – också kan använda.

Många restaurangägare kan – och vill! – därför bygga flytbryggor där deras gäster kan sitta under sommaren och som kan ge en större lönsamhet. Hittills har dessa dock mötts av en kall hand från stadsnämnden och vi får här hoppas att detta kommer att ändras. Man ska ta tillvara på de resurser som finns och vatten kontra flytbryggor är ett utmärkt exempel på just detta.